Tuesday, January 13, 2009

abg jass yg macho....


hari ni...dapatlah ceq meluangkan masa sekejab mengadap blog dan mengecheck email.. a lil' bit bz lately..sejak anak dara en putra dah masok school.. itu pun dah terlewat 3 hari dari bermulanya sessi persekolahan isnin lepas..bukan apa..ceq & en putra boleh pulak terlupa yg anak dara kami tu dah 5 yrs tahun ni..... hari rabu lps, dah start sekolah 3 hari...barulah kalut carik school utk dia.... dgn yuran pendaftaran yg mencecah ribuan ringgit.. nak gambarlah..nak macam2lah.... aduh...zaman sekarang ni..nak masok tadika pun susah.... tetiba teringat dulu masok uia pun .. waktu register bayar RM 250..pastu PTPTN yg bayar..hahaha.. emm..macamana lah agaknya dgn kawan2 kita yg anak2nya masok darjah satu tahnu ni ye? haaa...camana tu joe@zura? yg dah 2, 3 org masok school..... mesti seronok...

haa...berbalik pada tajuk dia atas, kisah abg jass yg macho.... ceq terimalah email dr abg jass kita nih.. hahaha...first email...dia tulis " my name is papa jass"... tu je dia tulis.... konon2nya ..malulah kot...takpelah...pastu ceq reply lah email papa jass tu..... 2nd email yg ceq terima... abg jass tulis macam ni pulak.. "salam.yap.anak 4,kerja JAIP.kim slm kat pak ya." panjang sikit dari yg 1st tadi...agak2 nya dah mula nak bermesra kot...hehehe...okla tu kan.... dah mula berbunga2...hehehe... tp lps tu...lama menyepi..takde plak email  susulan...

tapi tadi, bila check email... haaaa... ada 3rd email dr abg jass kita..kali ni...tgklah...abg jass kasi gegar lah!!!!! tak caya? jom layan email abg jass!!!!!

"Assalamualaikum.semoga semuanya sentiasa sihat disamping keluarga tersayang.kalau sesekali dok layan kisah-kisah silam mesti la teringat zaman best bent kita duduk kat kusza dulu.aku ni antara yang pelik,gak,dapat kat lembah pantai tapi gatal-gatal tukar kusza.tapi memang aku suka duduk kusza.best gileer.ada tanjung,hock kee seng,pastu main game kat pasaraya tepi ytanjung stesen bas.tapi paling best masa budak kusza cuti la..KUSZA ini aku yang punya rasanya.kalu nak citer memang banyakla....besok besok la kita sambung.tapi cam sepu azmi cakap la..masa main volleyball kalahkan team kusza yang best tu.tapi sepu azmi simpanan je....masuk atas tiket kroni.heh heh."

dan yg paling best sekali.... jeng..jeng..jeng........


lihat photo di sebelah.... wahhh..makin handsome abg jass kita yek..
mula2 malu...sekali antar email..haaa.. ada pic lagik!! thanks to abg jass!!! bravo... kita org kat x-iiumt 2ndbatch community ni..tersgtlah appreciatenya!!!!!




& kepada kawan2 yg masih menyimpan photo2 sewaktu di kusza mahu pun di uia gombak, yg mempunyai  sentimental value..harapnya2 bolehlah diforwardkan...boleh kita imbas kenangan lama.. adios!

20 comments:

Elis said...

wow.... abang jas dah jadi abang polis. sesuai sangat. kat mana tu??? aah. syok la kalau teringat masa zaman2 kita kat KUSZA dulu. sampai sekarang ni pun kita masih close lagi kan??? syukur sangat dapat dok kat KUSZA. dapat rasa dua2 environment. kenangan kat KUSZA memang tak dapat dilupakan. kak lim, kirim salam kat abang polis kita

alim sharif said...

elis...abg jass sekarang keje kat JAIP..tapi kak lim pun confused..mana dtg pulaknya abg jass jadik abg polis ni????

Ukhtie Rashidah said...

kot2 kat JAIP ada uniform penguatkuasa tak?....hm....abg jass jwb la kekonfiusan kitorg ni..

Ukhtie Rashidah said...

aah kak alim..anak masuk school memang la dahsyat2 feesnya...hm setakat ank saya 4 thn pun almost 1000 utk daftar...sib baik diorang tu kembar 2 bukan 3 ke 4......huhuhu

alim sharif said...

betul tu shidah, najla tu nak sgt masok smart reader..ingat register dlm 5, 6 ratus jer... sekali bila dah isi form, najla dah amik bag, dah pakai skirt smart reader.. teacher dia ckp total all seribu lobih..mak aihh..terkejut jugakla kak lim & pak ya... tp nak buat camana kan...sabar jelah!

Osman said...

alaaa....jas kan pandai wayang...dia polis simpanan la...muka ganas suara merdu...hehehehheeh..

jass said...

kalau kembar 5 lagi bagus shidah oiii...makin kaya la pak ejat...

PD said...

aku tau sebab kenapa jas pakaipakaian polis. sebabnya jas ada hati nak ganti norman hakim yg da x belakon dlm gerak khas lagi. nanti bila da belakon dlm gerak khas, bole la jas buat skandal dgn azie (opss jass aku tersyasyul...)

Joe@zura said...

Bile tengok Abang Jass teringat kat Zetty (Zawati) yang selalu panggil Abang Jass = Jasripuding... Kat mana la kak Zetty sekarang ye...

Ukhtie Rashidah said...

banyaklah hang punya kembar 5 abg jass woi...tu baru kembar 2 pun aku melidi tak naik2....kalau sekali 5 tak taula.....(hm....tapi mcm ok gak cadangan tu....hehehehe)

jass said...

zetty skang menyembunyikan diri setelah mendapat tahu jejaka idamannya kahwin....dengar citer dia masih frust skang

jass said...

pd..mana ko tau cite-cite aku yek?kurang sopan betol ko...

jass said...

aku tau shidah,ko nak cakap yang ko slim skang.....

Osman said...

tp...kalau jass belakon gerak khas..confirm dia nasyid..aku bw mak aku yg begitu fanatik dgn gerak khas..tak bleh buat apo doh....

Osman said...

pd...hang qeja kat hum lg ka?

Ukhtie Rashidah said...

hm...hm...ops...ops...abg jass....bkn dr dulu ke aku mmg slim...hehe!

Ukhtie Rashidah said...

abg jass...tak baik ckp kak zt gitu tau...bukan ke dia "posmen" setia mu...hehehe...aku retort nanti br tau...kali akhir jumpa kak zt dia sdg prgnt anak dalam 2003/2004.skrg mengajar...tapi x sure kat mana...nanti la ty kroni dia..

sahal said...

Jass guna gmbr super impose ker ?

wahe said...

Jas Insector Syahab

cyphuell said...

hampeh ko jas... rupanye ko masih tak dapat terima hakikat aku hampir sama terer dengan ko waktu tu.. hahahaha. tapi aku paling tak puas hati dgn yus time uia ikip sport karnival. time training terlebih terer, dah tangan berbalut. (sori yus ... hahah) ko pulak semput main 5 set dgn uia main camp..sebab tu la kite kalah..