Thursday, December 4, 2008

2nd plan of IIUMT Get Together 09'


2nd plan of IIUMT Get Together ni telah termaktub after 1st gathering yg telah berjaya dgn penuh meriahnya & telah diorganized oleh datin alis & dato'faiz. jadi..utk 2nd gathering, kami tertanya2, siapakah yg akan menerajui program kali ini?..dan akhirnya...seorang datin telah menawarkan diri untuk menjadi official organizer..... sapa lagi kalau bukan "Datin Joe"

1st plan yg ceq tau... depa ni nak pi terengganu. bak kata alis, "nak mengimbas kenangan silam" hehehe.... besh gak tu..teringat keropok lekor losong..(time cuti, berebut2 bebudak x-iiumt naik van sekolah yg disewa pergi ke losong, nak bawak blk kampungla kononnya..hehehe)..teringat tok jembal.. waktu ptg..berduyun2la mengayuh basikal..ala2 convoi gitu.. pulun nak mkn keropok lekor & sotong,ikan goreng tepung kat kedai mak cik kat situ. ada plak yg sewa keta.. hehehe..mmg syok.. bila depa ni ckp nak ke terengganu...ceq dah pasang angan2... tak sabar..walaupun dato' putra blom bg kata putus....

but yesterday, ceq dpt berita dr datin alis dlm facebook, datin ckp nak pi cherating pulak.. but details..pls contact datin joe... ohhhh...dah tukaq plan ka??  this morning, tgh laloq dok layan blog ni, dato' putra call, tanya nak join tak depa tu pi cherating.... datin joe bg tau nak stay kat duta sand... haaa?? duta sand? rasanya...ni resort yg en haris keje tu......emm..ada "can" dpt discount..ni mesti bg tau joe...

tp..  last year, cuti2 malaysia family dato' putra pun pi cherating..kita org stay @ Dhe Rhu Beach Resort, yg ada the longest pool tu... best jugak kat situ.... before decide...jom kita survey2 dulu..


DUTA SAND BEACH RESORT


ok, ni resort yg Datin Joe suggest. Duta Sand Beach Resort. Kalau tak silap ceq, resortni under company En Haris a.k.a en harun kita.
mana taukan...boleh mintak discount ke? 

* the pool.....





* room..







DHE RHU BEACH RESORT









yg ni pulak...saje ceq nak share, Dhe Rhu Beach Resort @ cherating jugak. pernah stay kat sini last year..not bad!

LOCATION:
In Mukim Sungai Karang along the stretch of Pantai Beserah. About 20 minutes north of Kuantan or 35 minutes from Kuantan Airport.
the room which I stayed in was quite OK.. emm.. boleh tahan besar jugakla.. kalau bawa anak2 dlm 3, 4 org pun still muat!!

I was quite impressed with the swimming pools. These free-formed pools are nicely landscaped with tropical greenery and man-made islands. . & i love the pools with a large area.... so that u can "mandi manda" kat mana u suka!!!! ahhh.... best betul....

                                                  

so guys... apa lagi...jom cuti2 malaysiabersama X-IIUMT members....... jom pakat2 join!!!

p/s Datin Joe & Datin Alis... kindly email/inform the details & pls leave any comment! Thanks!



5 comments:

AZURA AHMAD said...

Wawawa... best jugak org panggil datin ni. tetiba rasa nak pegi beli gelang besar macam datin elis. Sorry out of topic... Sebenarnya Duta sands tu Kaklong Yusaini yg suggest. Dia ada ada caravan. Tapi bila call tanya, diorang kata caravan tu dah musnah. Tinggal chelet je. Tapi Duta Sands ni resort kecil yg privacy. Ada 13 chalet je... So, kalau dah 13 tu kita book maknanya tempat tu aku yg punyaaaa!!! LAin-lain tempat aku tak tau sebab so far aku cuma penah stay kat Impiana, Swiss Garden and Hyatt Teluk Cempedak... Tapi tak berbaloi la hotel besar macam tu sebab tak boleh buat macam umah sendiri. Sesapa nak pi call aku 0132420310. Sekian reply panjang lebar aku...

Mak Datin Alim said...

joe... kita org pernah tgk duta sand tu, mmg tak byk chalet..caravan yg dah musnah tu pun kita org perasan..terperok kat tepi resort...hehehehe.. tapi betul la..kalau nak buat resort tu mcm mak babak kita yg punya..mmg okla...book satu resort.abis cerita!!!! pastu kita boleh berdondang sayang... mak2 datin yg nak berkaraoke...apalagi..kita bagi pada datin joe & datin alis...dgr cerita..mak datin dorang ni..lawan key sapa yg plg tinggi...hahahahah.
okla joe... count me in!

lagi satu...semalam, ada sorang lagi member nak join, kak nor ismail... nanti ceq suruh dia call datin joe!

eh...pak ya ckp, resort ni under haris punya company...tak nak try adjust mintak discount ke?

AZURA AHMAD said...

dah try booking dulu 8 rooms kat Duta Village (yg ok sikit dari Duta Sands). Tinggal nak bincang pasal harga je lagik. Setakat ni dia bagi 148 per night. Mintak Dato' Putra bincang dengan Dato' Haris...

Mak Datin Alim said...

ok...nanti suruh pak ya call haris.. anything..nanti bg tau joe!

hierro said...

seronot sungguh korg nak together2 kat tepi pantai eh? hehe