Wednesday, December 17, 2008

DEMAM HIJAU KUNING !!


Bila cakap pasal bola..makan bola..minum bola..tido bola...kali ni di negara kita juga terkena demam bola...emm..bukan setakat world cup je orang dok demam bola.. tapi Piala FA..Piala Malaysia pun ramai yg terkena penyakit ni...hehehehe...termasokla gang2 kita ni jugak...

sebenaqnya, N3 ni dah lama dah ceq nak tulih..tp saja jah nak bagi depa ni tertunggu2.. sampai tahap Dato' P suruh ceq update N3 cerita ni walaupun jam dah pukul 1 pagi...ishhh.. ishhh.. lepaih tu..dok kalut inform memba' dia pasai N3 ni jugak...tak abis2 suruh check blog...haha! ceq pun dah naik nak tergelak.. kesian pun ada tgk Dato' P & Dato' T bersembang kat telefon... tak sabar2 nak tgk gambaq depa dlm blog ni...

okla, kembali kita kepada tajuk di atas.. kalau ckp pasal Piala FA, Piala Malaysia, Piala Super...emmm confirm semua tahu.. sapa lagi kalau bukan TEAM  HIJAU KUNING yg juara!! tambah pulak game tu berlangsung kat stadium shah alam.... emmm..apa lagi! semua org kampung dari kodiang..baling...tobiaq...kuala ketil...gurun...kubang teghedeh.. kg ketoi, jitra, changloon..sg petani..malah ke tokai...semua turun ke kl... yg dah sedia ada kat sini...berduyun2..berebut2 membeli ticket... beratur sambil menyanyi :

               "Kedah! Kedah pantang kalah
                Walau sakit jatuh dan rebah
                Bangun lantas semula gagah
                Bujur lalu melintang patah
                Hijau Kuning tanahku
                Darul Aman Negeriku          
                Hijau Kuning tanahku
                Negeri Kedah Negeriku........"

sampai ke ceq ni pun dah terpaksa hafal lagu hijau kuning ni..haha! so..pada 22 June 08, semasa Piala Fa berlangsung kat stadium shah alam.. kawan2 kita ni, Dato' Putra & Dato' Toniq di temani bro Sopi & bro Yau (x-iiumt 3rd batch)...turut menyaksikan perlawanan akhir antara TEAM HIJAU KUNING dan TEAM SELANGOR...

sebagai memenuhi impian Dato' P...Dato' T...ceq uploadla gambaq2 yg sempat dirakamkan pada perlawanan tersebut.. 


 * Dato' Toniq @ Osman menunjukkan lambang peace, tersenyum gumbira dgn kemenangan team hijau kuning*


* penuh gaya oleh dato' P & Dato' T.... bro Yau & bro Sopi agak boring pada malam tersebut gara2 penyokong Kedah yg tak abis2 menyanyikan lagu "HIJAU KUNING"
dalam hati mereka berkata " depa ni nak nyanyi ka nak tgk org main bola???"



* ragam Dato' P & Dato' T semasa perlawanan akhir Piala FA di stadium shah alam.


demam hijau kuning..bukan setakat golongan org2 tua, bapak2 budak..malah dgn anak2 juga dipaksa memakai baju hijau kuning!!!
* gambar sekadar hiasan - aksi anak dato' P yg dipaksa memakai T-shirt hijau kuning ke mana saja pergi!*

6 comments:

Datin Seri Joe said...

konfius kat gambar 4 sekawan tengah tgk bola tu. Bukan sebab yang 2 tu sibuk tengok game dan 2 lagik sibuk tengok camera, tapi siapa yang tukang amik gambar tu...

Osman said...

PADA JASIPUDINNNNN....PENYOKONG PAHANG..MUKA GANAS TAPI SUARA MERDU.....

SKUAD PAHANG ...SKUAD RATAHAN KEDAH....HAHAHAHAHAHHAAA....

Osman said...

hang suruh pakya cuci pic tu na...4r..aku nak simpan...kan pa...syok ooooo....
pada jasput...muka ganas suara merdu..don't be jelous...inilah usaha yang ikhlas dan amanah.....

Osman said...

joe....kalau ko pun nak pic tu...cuci je a...tp u have to pay royalty kkkk...

Putra said...

Biasa la Joe... kami celebrity.... tgh tgk bola pun ada orang nak amik gambaq.... Hehehe.

Datin Seri Joe said...

Osman = tak hingin aku gambar tu...

Putra = ye ke kau tengok bola?