Wednesday, December 3, 2008

Joke of the day!!

joke of the day  ni ceq terima from Cik Mum kita... pagi2 lagi dah buat ceq tergelak sorang! hehehe..apa2 pun..MUM, ko mmg best..ada je email yg power2 ko send utk kita org.. jom kita share kat sini plak :

      Peristiwa Di  MalamJUMAAT........
      Renungkan  Bersama Sahabat2 ku.............
       


      Malam Jumaat  


      Malam itu malam Jumaat. Kassim ingin beristirahat awal bersama  isterinya, dia fikir dia akan dapat banyak ganjaran jika berbuat begini.  Ganjaran paling nyata ialah hakikat dia kini sudah mempunyai lapan orang anak:  empat daripada mereka masih kecil lagi. Yang bongsu masih lagi  menyusu


      "Malam ini kita tidur awal. Malam jumaat" kata Kasim pada Ani,  isterinnya yang sedang menyusu anak bongsu mereka


      " Tak boleh bang. Sebab  anak anak kita masih belum tidur, nanti saya tidur kan mereka dulu"


      "  Baiklah awak uruskan mereka. Abang akan ke bilik sebelah membaca Al-quran" balas  Kassim, sambil ke bilik air mengambil wudhuk, setelah mendapat kan songkok.  Kitab al-quran dan meminum seteguk air sejuk Kassim bersedia untuk memulakan  kerja ibadahnya?


      "BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM"


      " Bang!! Anak dah  tidur" Terkejut Kassim mendengar suara Ani yang membawa khabar baik kepadannya  dalam jangkamasa yang begitu singkat.


      " SODAQALLAHULAZEEM "


      Tu lah  dahsyat nya malam Jumaat...... 


      gambar sekadar hiasan, pic taken by: alimsharif

2 comments:

AZURA AHMAD said...

memang lawak... err.. sejak bila Mum terjebak ngan lawak2 camni...

Mak Datin Alim said...

hik..hik..hik..ada pengalaman kot...haaa...che'mum..jawablah!