Tuesday, December 9, 2008

CHERATING, wait for us... February we gather2!

Setelah plan Rombongan CikKiah ke Terengganu menjadi hampeh, CikKiah2 yang sedih pilu sambil kesat air liur ni tetap tak berputus asa. Impian bergather2 and bergosip2 telah menyemarakkan semangat CikKiah2 ni semua untuk memujuk hati masing2 bertukar ke plan B. Maka setelah cadangan demi cadangan dibuat, seteleh mesyuarat tingkap diantara datin2 dan dato' keparat ni berlangsung selama beberapa hari, mengambil kira peserta2 rombongan yang lebih ramai kanak2 dan baby2 dari yang kertu2, maka survey mengatakan takde tempat lain yang lebih sesuai melainkan Cherating seterusnya melupakan hajat2 besar kami untuk beronok2 di pulau idaman hati iaitu Pulau Pangkor. Alasan paling mudah kami bila kami tak sampai hati nak tengok Mak2 baby mengkerah Pak2 baby mengangkut buaian dan bakul susu baby2 naik ferry ke pulau idaman hati. (Bayangkanlah...). Maka semua telah sebulat suara untuk ke Cherating dan memilih Duta Village Resort sebagai tempat persinggahan 2 malam kami iaitu pada 7-9 February 2009. Selaku organizer yang tak berapa nak organized, aku dah dapat confirmation dari 8 keluarga untuk turut serta. Masih mengharap untuk dapatkan seberapa ramai yng lain. Untuk semua kawan2 ex-iiumt2ndbatch , luang-luangkanlah masa untuk ini, sesungguhnya hidup tak berapa lama je lagi, hidup tak bermakna tanpa kawan-kawan, kawan-kawan tak bermakna tanpa keikhlasan, keikhlasan tak bermakna kalau tidak ditunjukkan... Sertailah kami kerana kami pasti menjanjikan satu gathering yang menarik yang takkan dapat dilupakan sampai bila-bila. Pihak organizer juga mencadangkan beberapa aktiviti 'kekeluargaan' dan "kegatheringan' yang lain yang akan diberitahu kelak... yang penting, akan ada mangsa2 yang akan dibuli (ala... paling kejam pun, kena paksa nyanyi ke, sukaneka ala-ala tadika ceria ke...) Okey apa... So, kawan2 di sekitar Cherating, Kuantan dan sewaktu dengannya, bersedialah menanti kedatangan kami. (Bak kata skrip aku pada Kak Siti Zurainah Mazlan: Kami tak kesah makan dalam paper plate, janji sampai rumah kau). Hehehe... Sekian!
Notakakiku: Sesiapa berminat boleh call saya 0132420310 azura atau lebih dikenali sebagai Joe)

7 comments:

Mak Datin Alim said...

heheheh..sukanya aku datin seri joe dah update N3 sulungnya.... tp ngk gayanya...mcm kita jek yg baca blog ni... budak2 lain tak jenguk pun apa blog ni?????... kita tulih..kita baca...kita 2 jugok yg comment...hahahah...tukar nama blog ni ke blog syok sendiri by datin2....kih..kih..kih...

Datin Seri said...

anggaplah diorang tu masih belajar memblogging dan masih terkial2. COntohnya sorang mak datin tu, tadi aku pegi opis dia, dia tak tau pun kat bawah setiap entry tu ada ruangan comment... hehe

Anonymous said...

korang hebohkanlah blog ni kat mana2 forum ke @ send sms ke kengkawan ttg blog ni. masuk paper ke?

apsal buat kat cherating, buat kat kelantan ok gak leh gi shopping2 kat golok.

Anonymous said...

masuk paper la blog ni @ sms member2 pasal blog ni. buat cabutan bertuah ke sape yg register kat blog ni.

apsal buat kat cherating? jauh bona rasenye.

Anonymous said...

aku xkisah je kat cherating...walaupun dah beratus2 kali pegi sinun...joe...add nama aku n family dlm list participant ek - yang benar aku dgn sendiri menggelar diri aku Datin Sue@Buesue

Datin Seri Joe said...

ishh... yang anonymos ni buleh tak jang terlupa tulis nama anda, nama glamer pun ok... teringin nak tau sape... hehe

Anonymous said...

saje lupakan diri. hehehehe. seronok tgk ade member yg sanggup buat blog ni. bump utk tuan blog. tahniah :)