Friday, February 13, 2009

~TOGETHER IN CHERATING 2009 - DAY 3


DAY 3 - MONDAY / 9th FEBRUARY 2009

Assalamualaikum semua... berjumpa kita sekali lagi di hari yang ketiga.. hari terakhir kami di cherating... walaupun di dasar lubuk hati masing2 berkata "alaa..kejab je dah nak balik...." penuh dengan perasaan sedih kerana kami semua akan pulang ke rumah masing2... tapi kami cuba untuk tidak menunjukkan di riak wajah kami..oleh itu dengan penuh semangat...pagi2 lagi kami semua dah bangun dan bersantai bersama2 di tepi pantai... hari ni, di hari terakhir ini, kami semua bersarapan di tepi pantai... abg2 hero idaman malaya semuanya keluar mencari sarapan... ada nasi lemak..ada nasi minyak, ada juga roti canai, air milo panas dan juga air teh tarik..... terima kasih kepada semua pensponsor2 sarapan pagi kami.... kalau nak tahu... kami semua rasa sgt gembira dan tidak berkira dalam pengeluaran wang dan rezeki yang Tuhan Esa kurniakan ini... kita share sama2...semoga lepas ni..rezeki kita semua akan melimpah ruah...tak gitu kawan2  (statement dikeluarkan kerana penulis blog tidak berapa setuju dgn usul untuk memberikan elaun RM100 kepada peserta2 next gathering, sbg satu usaha utk meramaikan lagi kawan2 yg akan join - macam tak ikhlas je pengusul itu kan? jangan marah ye ..sekadar pendapat penulis blog...hehehehe lawak sbb topic ini menjadi tajuk perbualan yg hangat! hahaha!)

seronok dapat bersarapan ramai2 di tepi pantai... satu kenangan yang tak akan kami lupakan.. anak2 pula seronok bercerita tentang auntie2 & uncle2 baru mereka (joe, najla asyik cerita pasal auntie joe & uncle daddy k.aisyah je..bila tgk gambar ko mesti nak jerit nama" AUNTIE JOE!" ko jampi apa kat anak aku nih ?"
gambar atas: wajah2 keriangan kami selepas bersarapan bersama2 di tepi pantai.... kelihatan puan junny bersama jalwa, puan joe yg tak abis2 tersenyum kekenyangan, puan elis yg sudah mandi pagi..... bagi hero2 idaman malaya pulak... activiti mereka selepas sarapan ialah main beachball... alahai.... "act je lobih..sat2 jatuh..sat2 makan pasiaq" statement khas ditujukan kepada abg mat over....

dan akhirnya...acara yang ditunggu2..acara kemuncak "TOGETHER IN CHERATING 2009", yang telah membawa kemenangan besar dan seribu satu memori kepada kita semua iaitu acara "VOLLEYBALL MATCH" antara TEAM WANITA YG MEGHAYUN BUAIAN BOLEH MENGGONCANG DUNIA" dan "TEAM KEKUDA KETAQ MAKAN PASIAQ" jom kita saksikan dan imbas kembali detik2 indah itu.....
gambar atas : team kekuda ketaq makan pasiaq : en faiz a.k.a abg mat over, en pak ya a.k.a abe ya, en min dgn spec hitamnya, en hafiz dgn aura perotnya & selaku naib ketua kumpulan ini ialah, en haris a.k.a latip borgiba. gambar bawah ialah team wanita yg terdiri drpd  mas@jangguem yg ditakuti oleh pemuda berbaju kuning berseluar biru, syidah, joe, elis yg tak pernah pukul bola, lailah, kok & sue.... 
mari pula kita saksikan antara aksi2 terbaik pemain2 TEAM KEKUDA KETAQ MAKAN PASIAQ...

pergggghhhh.. aksi terlampau team kekuda ketaq makan pasiaq...  en min ketika membuat balingan.... (ingat kita org takut kaaa???? ) en putra a.k.a abe ya dgn gaya tangan kuntaunya... hahaha...gaya saja lebeeyyyyyyy......... tapi makan pasiaq jugak.....
gambar atas: cuba anda saksikan gambar ini, kelihatan en scovir muhaimin dgn penuh gaya menyambut bola, TETAPI..... pemuda berbaju kuning berseluar biru kelihatan agak takut2.. dengan wajah yang cuak sambil tangannya menggetel baju kuningnya itu... takut2 dismash oleh mas @ jangguem....kwang..kwang..kwang.......

dan tibalah masanya untuk kita saksikan shot2 teranggun pemain2 wanita kita yang bakal menjadi pemain negara nanti..... YEHAAAAA!!!!!!
puan elis berjaya juga memukul bola..hahahahha..satu pencapaian yang paling unggul dalam hidupnya... sue yg berjaya menyumbangkan byk mata kepada team wanita...... bravo!
yaaaaaa!!!!!!! dan itu dia aksi paling power!!!! mas @jangguem yang digeruni oleh team kekuda ketaq makan pasiaq....... sehingga terkeluar satu statement dari mulut pemuda berbaju kuning " wei..jaga2..yg ni power ni" hahahaha...dan juga aksi "pukulan berbisa" dari joe...apa ingat abe ya je ada pukulan "tangan kuntau"?...hahahahahaha!!!! dan itulah kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh kami semua....
gelagat anak2 kami di swimming pool sebelom bersiap pulang..

dan gambar di atas ini ialah Ian Nawfal atau lebih dikenali dengan nama "Baby Romeo" dikalangan wanita2 jelita.. baby yang suka dikelilingi oleh anak2 dara sahaja... tak caya...lihatlah renungannya itu....
gambar bawah : pose untuk majalah mangga bulan march 2009. model : abg mat over & ahmad scovir.


12.30pm:

kemudian, pada pukul 12.30pm, tibalah masa untuk check out, kami berkumpul di lobby dan untuk kali terakhir kami bergambar bersama2. Walaupun wajah2 kami penuh keriangan, tapi di dalam hati rasa sedih yg teramat..dan sempat memikirkan ke mana pula agaknya "TOGETHER IN ......................... 2010"  
gambar atas : barisan atas: linda hashim, elis, masliza, lailah, zahraa, sue, alim, syidah, ian nawfal, kok, jalwa, junny, ida & joe(yg terselit belakang tiang)
barisan tengah: norimi, najla, hannan, aisyah (terselit spt mamanya juga), haris, mukhriz & min.
barisan depan : faiz, haffiz, putra, arif(pusing belakang) & en azman. (eh, di manakah dia farah ye?)

7 comments:

Joe@zura said...

sudah semestinya... takkan dia boleh lupa pelukan hangat untie joe sewaktu dia menggeletar kesejukan selepas swimming.... takkan boleh lupa macam mana air milo hangat dan nasi minyak hangat dihidangkan kepadanya saat dia sangat2 kelaparan... hahaha dramatik sungguh citer aku ni...

Joe@zura said...

KAH KAH KAH (huruf besaq tu...) kekuda ketaq makan pasiaq... sesuwai2x...

Jangguem said...

Joe, gambar ko sambut bola sebelah gambar aku tu memang menunjukkan ko amat bersungguh sungguh dlm permainan ini...Syabas Joe Mere Bethi

sue said...

ha'ah la mas...kalau pemain mero attack tengok pun gerenti diorg gerun tu...teruskn pencapaian joe a.k.a bakal besan ku...

sue said...

aku xsampi hati la tgok gambar adik badak tu...tengok peluh seram sejuk dia mencurah2 tu, macam dah menyerah kalah je dgn smash mas...kesiaaannnn...

Elis said...

aku kelakar betul tengok org yg pakai baju kuning tu a.k.a. norkiah hanum. memang nervous giler nak dapat bola.....ish ish ish tank sangka betul

Osman said...

PERHATIAN!!!!

THAUN DEPAN...AKU NAK REPEAT VOLLEYBALL K....
AKU NAK REVENGE!!!