Friday, February 20, 2009

~ WEDDING AIZA... IPOH ~

LATEST UPDATE...






PUKUL 10 pagi esok, SABTU 21/2/2009 berkumpul di Jejantas Sg Buloh.

Bagi yg terlewat, kami tunggu di Dewan majlis untuk sama2 konvoi ke rumah DOI..

18 comments:

Osman said...

KAWAN2...
KALAU NAK BUAT GATHERING BESAR-BESARAN...
TGK BALIK PD PENYERTAAN..
BUAT SURVEY DULU..
BARU PLAN..\
JGN KITA BUAT BERIA-IA..YG DTG KITA2 JA NA,,,,

kawan kamu said...

Terima kasih cadangan hang mr osman.pasal tu le nak ty survey awal berapa ramai nak join,pasal ini gathering besar,then baru nak survey lebih lanjut tentang pkr2 lain.so far ramai yg berminat espc.geng2 IRK.Hang pun kalau minat boleh bhtau.Berita lanjut di facebook Mash Din

Osman said...

AKU TAK DAK HAL LAA...
YG AKU PALING RISAU...GENG2 IRK LAAA..
MCM2 SGT MASALAHNYA..
ADA PULAK YG TAK MAU BERDUNIA DGN OQANG...

Osman said...

PENGUMUMAN..
ANDA DIJEMPUT HADIR WEDDING AIZA DI BUKIT JALIL GOLF N RESORT...
BIRAS AIZA SURUH JEMPUT AAAA....
KALAU TAK SILAP 14 MAC KOT...

Mak Datin Alim said...

TAJUK: PENDAPAT & CADANGAN UTK MEGA REUNION:
idea utk mega reunion tu mmg bagus, cuma betul kata osman, kena survey pelbagai aspect dulu memandangkan ramai yg terlibat. dr 1st batch sampai 4th batch (eh..ada ke 4th batch?)contoh: penyertaan semua, masa, tempat dll. lagipun kebanyakkan semua dah berkeluarga.
jadi,byk bende kita kena survey dulu, cthnya:

1) 2,3 hari dgn penyertaan yg mega jugak: nak buat 2,3 hari utk mengumpulkan semua org tu agak sukar. tak semua pasangan suami/isteri mereka yg ada kelapangan. agak sukar utk mencari tempat penginapan & menguruskan aturcara. (bkn semua bilik penginapan berdekatan & boleh dpt sebelah menyebelah..ada tingkat 1, ada tgkt 4, ada tgkt 2.. so agak susah nak berinteraksi & takut termiss info, & bukan semua boleh punctual,nak kumpul semua batch? hehe.. batch kita pun susah nak dikumpulkan..aleh2 org2 sama je yg join..pastu kata kita org syok sendiri pulak.. camana tuh? dah mmg kami syok bertogether2..tak caya next gathering..jom pakat2 semua join!)

2)masaalah kewangan: walaupun BUKAN SEMUA yg kisah tentang duit, tp kita kena fikir & consider jugak budget mereka dr segi duit minyak, penginapan, duit mkn-mega dinner utk satu keluarga dll.(SPT CTH: UTK 2ND GATHERING BATCH KITA BARU NI PUN SUSAH SGT NAK JOIN, & ADA ANTARA KITA YG MENGUSULKAN 1 IDEA KONON2NYA STRATEGILAH. CARA UTK MENARIK MINAT & MERAMAIKAN PENYERTAAN GATHERING SEUMPAMA INI IALAH DGN MEMBERI ELAUN SEBANYAK RM 100 SETIAP ORG! CUBA BYGKAN KALAU UTK MEGA REUNION NI?)ada ke patut????

3)bkn semua pengisian dpt dihadiri semua: bila dah ramai, ada yg anak ramai, beranak kecik, maka untuk memastikan acara berjalan lancar mengikut tentative tu agak terbatas.

4)walaupun mega reunion ni hanya ada satu je sessi mega @ berkumpul beramai2 spt dinner yg mewajibkan semua participate, dan yg lain2 activiti bebas bersama kawan2, rasanya mcm tak bestla pulak kan? nama mega reunion..

kawan2,ini antara perkara2 yg perlu difikirkan, tak nak nanti ada yg bising2 slps program.tujuan sebenar nak merapatkan hubungan..aleh2 lps gathering, dok bergossip tak puas hati pulak. apa kejadahnya???

saya tulis ni pun berdasarkan experience kami mengadakan 2nd gatheting "together in Cherating 2009" baru2 ni, perkara2 yg tak dpt dielakkan tetap ada tapi YG PENTING TUJUAN UTK MENGERATKAN HUBUNGAN SESAMA KITA TU BERJAYA!!!!!!!!! (HATI KENA IKHLAS! sepakat membawa berkat!!! cewahhhhh!)

oleh itu, cadangan saya untuk program mega reunion yg amat bagus spt yg dicadangkan oleh kawan2, ialah:

1) mungkin boleh diadakan 1 DINNER BESAR-BESARAN yg diadakan mungkin di hotel2 besar di kl/selangor @ kat PWTC ke? wah...meriahnya..best tu...grand kan? (memandangkan ramai yg bekerja di area sini.)jemput semua x-student & lecturers), war2kan dlm facebook, suratkhabar dll)

so kpd kawan2 yg akan mengorganize mega reunion, syabas saya ucapkan atas usaha anda itu, dan ini cuma pandangan peribadi saya untuk Mega Reunion, dgn harapan agar ramai yg dpt join nanti. insya allah!

Osman said...

AKU SOKONG.....

NAK KENA GERAK GEMPUR YG POWER..

CDGAN AKU...

KITA BUAT DINNNER UTK 2ND BATCH DULU...APA JADI???

yg bgi cdgan mega reunion tu pun ...cherating pun tak p...
gennnaaa????

Elis said...

aku setuju tu osman n kak lim...bukan senang nak get together semua budak2 iiumt. kita org dah buat 2x gathering yg 1st kat pd yg 2nd kat cherating, tak semua join. tak tahu la apa sebabnya mungkin maklumat tak sampai. - ELIS

cadangan daripada faiz :" mungkin boleh minta nasihat committee kami (2nd batch), tu pun kalau nak, sebab kami dah buat event yg grand, sebenarnya ramai yg nak join, cuma ada masalah tertentu.

saya menghargai usaha mega reunion kerana ia memang diimpikan sejak di UIA lagi, tetapi kenalah buat betul2 sebab org tak akan percaya niat kita kalau hangat2 taik ayam (peribahasa jer, jgn marah)

bukan senang nak ajak kawan2, kena pandai pujuk dan encourage dia org kerana masing2 banyak komitmen.

kalau nak jemput lecturer kenalah ada sponsor macamana kami (2nd batch) buat dulu kat UIA di mana kami mampu sponsor semua lecturer.

untuk permulaan cara terbaik adalah untuk kumpulkan dahulu semua batch dgn satu event sahaja contoh Hi Tea

harap sedikit cadangan di atas mendapat perhatian pihak2 yg mencadangkan MEGA REUNION dan kena ingat Islam mengajar umat untuk bermesyuarat.... ingatlah ikhlas dan serius dalam membuat sesuatu perkara sepertimana 2nd batch berjuang balik ke Gombak, bukan nak ungkit tapi itulah hakikat tentang apa yg berlaku dulu." - Ikhlas dari FAIZ...

Al-Fatihah untuk rakan2 kita yg lebih disayangi oleh Allah; Arwah Sobri, Zai dan Dzarif (jgn lah nak seronon je)

Osman said...

JOE...

TLG UPDATEKAN LIST YG NAK DTG WEDDING AIZA DI BUKIT JALIL GOLF CLUB...
AKU NAK INFORM DKT BIRAS AIZA...
TQ

Elis said...

napa osman????? dapat cenderahati/hadiah menarik ke atau dapat makan meja VVIP???

alim sharif said...

toniq, aku & pak ya confirm pi bukit jali. aiza pun dah invite aku... yg lain2 aku tak sure...

Ukhtie said...

Salam.Sori semua lambat reply sbb kekangan masa pas tu ada masalah sikit pada server I(kak Alim check FB ye)

To Kak Alim n Elis(Faiz sekali).Tq atas cdngn dan komentar yg bernas.Saya dah inform penganjur(batch ke3).Saya ni diamanahkan sampaikan utk batch kita utk diwar2kan.Saya dah minta penganjur utk masukkan kat facebook dan akan dtg dlm paper.Jadi,cdgn macam dinner ke h-tea ke akan diperhalusi oleh mereka.nama MEGA tu saje wat gempak je(refer sebab melibatkan semua batch)...x jadi masalah if buat satu je program cam mkn bak kata Alim.

En Osman@toniq:
refer kat sape "org yg organize pun tak pi cherating",kalau kat kami,minta maaf ye...Pembetulan:first kami bukan penganjur cuma tolong promote je nak sebar2kan serta minta pendapat kwn2 semua dari batch ini dan terima kasih to kwn2 cam Kak Alim n Elis serta Faiz atas cdgn membina.

Second:setakat 2 kali reunion saya x join saya dah inform member2 tertentu yg dpt join kenapa saya tak join...tapi ye lah tak semua benda kita boleh bgtau semua org kan.....dan tak semua org dapat berita kurang baik yang kena kat kita.

Third:komen hang pasal budak IRK tu kurang bagus la(pendapat saya je,maaflah kalau silap)bukan semua yg IRK tu mcm yg hang tulis tu.Rasa2nya kata2 hang tu kurang baik la(Sori la...anggaplah saya wakil IRK)...Apa kata kita husnu zan...mungkin mereka memang betul2 ada masalah.

Last but not least to everybody:Tentu Kak Alim selaku pembina blog pun kecik hati kalau berlaku kekasaran dan seumpamanya sebab kak Alim buat blog ini dengan niat yg baik dan akhirnya kita dpt jadikan ia wadah utk kita together,jejak kasih dgn kwn2 lama.Bukan semua yg baca blog ini beri komen,jadi kalau ada kata2 yang tak sepatutnya terkeluar tentulah melukakan..So,cuba pastikan ayat2 kita tu ok ...sebab satu Malaysia even satu dunia boleh browse...(Cam penceramah bebas pulak dah ni...)

K,la sori ye jika ada terkasar bahasa.Apapun,pasti hang ikhlas...(Penting juga ada org cam hang)

Kak Alim:Sape yg berani kata cherating tu program syok sendiri..Tak patut betul...Saya yg tak dpt pi pun sakit hati baca...Sabar le Kak Alim.

Till we meet again. Wassalam

Elis said...

salam....

to all my friends yg terbaca blog ni...aku ingin meminta maaf atas segala komen yg pernah dan telah aku berikan sebelum ni kalau ada apa2 yg mengecilkan hati

semoga tiada apa yg disimpan di dalam hati dan kita semua tetap 2ndbatch iiumt. tujuan komen2 ialah utk komen membina saje, tiada maksud lain sebaliknya. sorry again.

tq

Jangguem said...

Dear all,

Harapnya semua yg membaca N3 ni membacanya dalam tonasi yg riang2 sahaja. Mungkin ada 2-3 N3 diatas yang nampak agak menyengat tapi sebenarnya tak jika kita ubah cara pembacaannya…Contohnya N3 dr Mr Osman “AKU TAK DAK HAL LAA...
YG AKU PALING RISAU...GENG2 IRK LAAA..
MCM2 SGT MASALAHNYA..
ADA PULAK YG TAK MAU BERDUNIA DGN OQANG...” mungkin penuturannya dalam nada ketawa bukan sinis.

N3 yang ini pun” yg bgi cdgan mega reunion tu pun ...cherating pun tak p...
gennnaaa????” pun bukan dalam nada sinis tapi melawak… dan rasanya hampir semua komen2 tersebut dibuat dalam nada yang riang… Mungkin kita ingat2 lupa perawakan kawan2 kita sebab dah lama tk jumpa. Dan kalau tk silap sy mereka yg banyak memberi komen2 nih semuanya jenis yang suka berseloroh. kita taruk apa pun tak meninggalkan kesan..kuikuikui.. So maaf2 kanlah mana yg terkurang tu…

aku dan aku said...

apasal aku tak terasa apa2 pun walau aku tak join dua2 gathrng tu?? pelik tapi benarrrr....!

Anonymous said...

sebab kau memang ditakdirkan untuk hidup tanpa kami semua, en. aku dan aku...

usah jadikan misteri menyelubungi hidup anda.....

from Aku jugak with love...

aku dan aku said...

mungkin betul lah anmys...tapi hidup tanpa kawan tak best sangat pon...berkawan biar seribu kan?

Anonymous said...

tau tak perrrr....

-aku poyo-

Anonymous said...

yeah...mkn beramai ramai lagi selera dari makan berseorang, begitu jugalah dengan perkara2 yg sewaktu dengannya bukankah kita diminta supaya berjemaah dalam membuat perkara2 yang baik ini...

-Aku pun-