Thursday, February 12, 2009

~TOGETHER IN CHERATING - DAY 2


DAY 2 - SUNDAY/ 8th FEBRUARY 2009

Berjumpa kita di hari kedua...wah...pagi yang indah..bersama tiupan angin sepoi2 bahasa di tepian pantai... pagi ni kami beractiviti bebas.. jadi, sebahagian dari kami seperti keluarga joe, keluarga en faiz, keluarga ribena -mas, syidah, lailah & kok beramai2 melepak di tepi pantai sambil menikmati sarapan pagi...... wahhh best tuh.... walaupun keluarga en putra dan yang lain2 tidak dapat join sama..... (gara2 en putra a.k.a abe ya bgn lambat) tapi kami tetap  merasakan keseronokkan tersebut... 

11.30am:
pada hari yang kedua ini, kami semua telah mendapat undangan makan tengahari di rumah KAK SITI ZURAINAH (org melaka tu).. tak sabar nak jumpa dia..tapi sebelom tu jugak, kami semua mengadakan sessi mangambil gambar beramai2 lagi..malangnya pada kali ini, en haris & puan ida tidak dapat bersama kerana telah keluar ke kuantan..... nak tgk gelagat kita semua...jom layan....................
gambar atas: candid... sedang menyusun atur tempat masing2... mak2, bapak2 dan anak2.... kelihatan puan photographer sedang menyusun atur semula... walaupun gambarnya hanya nampak belakang sahaje..dia tetap gembira....

gambar di atas adalah gambar yg di ambil oleh puan photographer.. yg sedihnya puan photographer tiada di dlm gambar tersebut. oleh sbb itu, kami meminta seorang staff di situ utk mengambil gambar kami..... dan hasilnya..
gambar yg agak blurr yg membuatkan hati puan photographer tak keruan...isshhhh..time aku ada jek, gambar mesti tak elok.... maka..dgn rasa berbesar hatinya..puan photographer mengambil gambar semula...saksikan wajah2 kegembiraan kami.....



LUNCH @ KAK SITI'S HOUSE:

setelah berposing ala2 nak melompat tapi tak menjadik...akhirnya kami semua berconvoi ke rumah kak siti zurainah.. kat mana ye? tapi yg tau, jalan menuju ke gambang... kami semua berkumpul di stesen minyak shell sambil menanti kedatangan husband kak siti. setibanya en husband kak siti (sapa ye nama husband kak siti itu?), kami semua menuju ke rumahnya.... wah... semuanya sudah tersedia.. suka mak cik2 ni... yg penting, kami semua amat kagum dgn kak siti, dengan anak kecik, kembar lagi... dia sempat masak pelbagai lauk pauk hanya untuk menjamu kita..... 
antara menu yang disediakan oleh kak siti : kari daging, ayam goreng berempah, sayur campur, pepedom, ikan kering dan juga puding buah. eeemmmm bukan main sedap lagik...sampai ada yg bertambah2 makan nasik... hehehe..
bukan setakat makan kat rumah kak siti je...tapi siap tapau lagik!! haaa..yang ni bukan joe yang mintak tapau..tapi hasil usahanya berbalas pantun dengan kak siti.. siapa yg menang..dapat bawak balik lauk pauk lebih..kah..kah..kah... gambar bawah: aksi2 kami di rumah kak siti, kelihatan tuan rumah kepenatan, bergambar bersama anak2nya.
begitu bersungguh2 mereka menikmati hidangan.. aii abe ya..makan gapo dio gak sampai muncung2 tuh?

dah kenyang..dah berborak.. akhirnya kami mengundurkan diri..sebelom tu..kami sempat jugak bergambar bersama tuan rumah.... tapi yang kelakarnya ..tengah posing2 tu...tiba2 " gedebang!!!!" alamak!!! tong air dah terbalik!!!!  alahai...kesian kat yanie...budak kecik..dia tak bersalah... tapi ada baik jugak dari insiden yg berlaku itu... kami dapat tahu, yang kak siti zurainah ada seorang pembantu rumah dari bangladesh... MAT BANGLA!!! wah hebat betul pembantu tuh..... ada classss!!! hahahaha!
selepas lunch @ kak siti's house, kita org plan nak pekena roti bakar pulak kat kemaman..  pada sebelah petangnya, en muhaimin ajak lawan volleyball.. haaa.. ni yg aku taula...  tak tau plak korang semua plan nak pi mkn rumah suraya a.k.a nenek ghanu! mungkin berita ini tidak disampaikan oleh en faiz kpd en pak ya, atau mungkin jugak sudah disampaikan..tapi en pak ya yg tidak memberitahu aku...akhirnya..aku melepas makan soto rumah nenek ghanu & mkn malam @ mayien's house...... adehhhhh....... so, kepada sesapa yg ada amik gambar masa kat rumah nenek ghanu & rumah mayien... bolehla post kat blog ni ye....

oleh kerana activiti korang semua sampai ke malam, maka en putra a.k.a abe ya & en haris @ latip borgiba berdua sahaja yg bermain2 dipasiran pantai...berkejar-kejaran sesama mereka.... yg aku plak... kempunan nak makan roti cecah kari daging kak siti.. sbbnya kari dah dapat tapau, roti pulak junny nak sponsor...... tak dapat roti bakar kemaman, roti cecah kari pun ok jugak... akhirnya...2, 2 roti aku melepas...kah..kah..kah..kah...  so, sebelah malamnya..activiti bebas, kita jumpa di hari ketiga .....tunggguuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 comments:

Elis said...

gambar lauk pauk kak siti tu menggiurkanlah....teringat bau-bauan masakan kak siti tu.....sedapnya..............

sue said...

eh..k.siti teacher ke skrg? terlampau sibuk menikmati juadah yg enak sambil melayan kerenah korg yg kecoh gila time tu, smpi xsempat den nak bergosip2 dgn tuan rumah...

Joe@zura said...

ye lah sue... engrish ticer tau...

oi, mas... aku dah tau kau lah orangnya yg makan berterabur itu... kau tgk gambar kau makan ada tumpahan nasi di situ... jangan cobak2 tuduh aku tau... D40 menjadi saksi...

Osman said...

joe...apesal hud ko asyik senyum je???

Osman said...

haris tu abik gambaq teleng sbb nak cover tembun diaaaa,,,,,, bulat!!!
YA ALLAH YA TUHAN KU....jauhilah diri ku dari tembun bulat!!!!
amin...........

Jangguem said...

amboi3.. itu hasil nsi tumpahan ko la Joe, lepas nasi tumpah ko buat2 angkat pinggan makan,hahahah cuba menganiaya aku yang suci murni nih nampaknya...............

Joe@zura said...

toniq= aku tak paham soalan kau tu... tapi aku akak "hud" yg kau maksudkan itu ialah "husband" aku... dan jawabnya ialah... sudah pasti lah dia sangat bahagia berbinikan aku... kihkihkih!

Joe@zura said...

*pembetulan akak=agak

Elis said...

husband joe kan cool jer sebab tu lah senyum bukan macam ko osman...

Elis said...

la mas.....tak senonoh sungguh ko mas....aku rasa masalah ko ialah ko makan pun pakai sunglass. tu yg tak masuk kat mulut tu..

Joe@zura said...

mat bangla cuci lantai tu patut bagi dia tuala gud morning letak kat leher... baru real...

Ahmad said...

Gapodio?
Tonik, bila nak tassawuf lagi?

sue said...

ahmad albab ke nih?

Jangguem said...

bukan aku lah elis, Joe yang jadi the six Plunderers tuh.......